Grabner Happy Cat Ultralight

Barci cu vele » Grabner Happy Cat Ultralight

Pret:
4690 EURO*(include TVA)

* Plata se face in RON la cursul valutar BNR din ziua platii + 2% comision de schimb valutar. Pretul include contravaloarea transportului din tara de origine.

Producator:


Grabner Happy Cat Ultralight

Filme

In actiune

H A P P Y - C A T - U L T R A L I G H T - Noutate 2012

Nu este dificil sa construiesti o barca usoara. Dar o barca usoara care sa faca fata conditiilor extreme de vant este mai mult decat o provocare.

Dupa ani de cercetari, GRABNER a reusit sa dezvolte un senzational catamaran portabil extrem de usor si demontabil.

Secretul HAPPY CAT ULTRALIGHT sta in rezistenta foarte mare a profilului cadrului puntii care poate fi demontata si in care velatura poate fi retractata imediat si tensionata solid.

De asemenea sta si in tensionarea care merge din pupa catre prova, lucru care absoarbe fortele determinate de velatura.

Si nu in ultimul rand sta in faptul ca toate detaliile sunt executate in mod profesional si la calitate de top, lucru de care toata lumea se astepta oricum de la Grabner.

Astfel au reusit sa creeze un catamaran portabil de dimensiuni mici care poate fi demontat si este imbatabil-si in ceea ce priveste pretul-pe piata internationala.

· HAPPY CAT ULTRALIGHT este creat pentru oricine isi doreste sa navigheze singur, impreuna cu altcineva sau in grup de 3.

· In plus, acolo unde volumul ambalat si greutatea la transport joaca un rol important HAPPY CAT ULTRALIGHT este exact ceea ce aveti nevoie .

· Nu in ultimul rand atunci cand factorul distractie este pus la rang de cinste.

Vacanta de vis dintr-un bagaj

Sa calatorim si sa fim mobili este dorinta generatiei noastre. Acelasi lucru este valabil si pentru navigatie: sa reusim sa ajungem in locuri noi si sa descoperim zone noi de navigat. Acest lucru este posibil oricand folosind o masina, caravana sau transportul public.

Si HAPPY CAT ULTRALIGHT este mereu cu tine. Nicio alta barca nu are atatea beneficii:

Multumita volumului mic de impachetare, depozitarea acasa este extrem de simpla pentru ca se gaseste usor spatiu pentru HAPPY CAT in pivnita sau in pod.

Greutatea mica face transportul pe uscat de catre 2 persoane sa fie foarte usor. Transportul se face in 2 sau 3 genti.

Catamaranul demontat poate fi de asemenea transportat intr-o cutie de transport de 60 de cm deasupra masinii.

Cu un pic de exercitiu, montarea poate fi gata in aproximativ 15 minute si demontarea in aproximativ 10 minute. (a se urmari instructiunile de montare).

Calitate si siguranta de top –Cadru si velatura high-tech

Intreg cadrul si profilele speciale ale velaturii sunt din aliaj de duraluminiu de mare rezistenta anodizat pentru a rezista la apa marina.

Suportii derivorului, carmei, extensiei carmei sunt realizati din otel inoxidabil de inalta calitate Nirosta.

Flotoare de Hypalon high-tech

Flotoarele sunt realizate din 3 straturi de Hypalon/ cauciuc natural care a fost incercat si testat de 100.000 de ori.

Acest lucru garanteaza retinerea optima a aerului, rezistenta de top impotriva focului si o durata mare de viata.

Cea mai inalta presiune de operare = proprietati optime de conducere

Datorita inaltei presiuni de operare (0.3 bari), flotoarele au o stabilitate maxima.

Acest lucru imbunatateste soliditatea impotriva torsiunii longitudinale si face foarte usoara mentinerea cursului.

Platforma de inot – spatiu suficient

Ca si platforma de inot, HAPPY CAT ULTRALIGHT ofera spatiu suficient pentru a sta , a te intinde sau chiar dormi confortabil.

Datorita latimii mari, platforma catamaranului nu se poate practic rasturna.

Constructia HAPPY CAT ULTRALIGHT este conform ISO 6185 categoria VI asupra producerii conform normelor Uniunii Eurpene.

Aprobarea pentru categoria C permite utilizarea pe lacurile mari pana la vant de gradul 4 Beaufort si valurile aferente. Barca dispune de o declaratie de conformitate cu reglementarile 2003/44/EG ale Uniunii Europene. Acest lucru scuteste procedurile complicate in ceea ce priveste aprobarile individuale de folosire a motorului.

Informatii generale - HAPPY CAT ULTRALIGHT

F l o t o a r e + c a d r u

Flotoarele realizate din Hypalon si cauciuc natural rezistent permit o presiune de operare de 0.3 bari si sunt echipate cu valve de siguranta. Sunt conectate prin 8 curele la cadrul trambulinei intr-un mod care nu permite alunecarea.

Toate fortele velaturii, derivorului si carmei sunt absorbite doar de cadrul trambulinei. Aceasta este realizata din profiluri speciale rezistente din aliaj de duraluminiu si poate fi demontata.

De la pupa pana la prova, 2 cabluri de tensionare Nirosta stabilizeaza intreaga constructie.

Puntea este tensionata in 4 parti. Cu 6 catarame rapide poate fi tensionata in cateva secunde. Re-tensionarea nu este necesara. Plasa previne intrarea apei pe punte.

Pe punte, care are aproape 2.2 m2, 3 adulti pot naviga confortabil sau sta intinsi la soare.

O chinga dubla pentru picioare este fixate pe punte. Prin cele 2 chingi pentru doua picioare fiecare se poate cu usurinta banda in exterior.

Pentru asigurarea a 2 padele, exista 2 sisteme elastice de asigurare care pot fi gasite pe punte.

Curatenia pe punte este asigurata de un sac din plasa unde se pot depozita toate paramele care cad pe punte.

Derivorul central poate fi blocat in orice pozitie. Atunci cand se da peste un obstacol sau cand se ajunge pe mal, derivorul se elibereaza automat si prin urmare nu este afectat. Datorita franghiei de tensionare a derivorului nu se poate prinde nimic la mijloc si rupe.

Carma de la pupa are o lama retractabila cu cleme de fixare pentru fiecare unghi de scufundare si un mecanism automat de deblocare.

Velatura

Catargul din 3 sectiuni realizat din aliaj rezistent de duraluminiu este tensionat prin 2 x 2 = 4 sarturi catre pupa si cu un strai catre prova.

Parama de manevrare a randei permite ridicarea usoara, coborarea si inlaturarea acesteia fara a fi necesara coborarea catargului.

Partea inferioara a randei este inclinata spre fata pentru a oferi un spatiu mai mare pentru ocupanti si ajustare potrivita.

Randa este realizata din Dacron de inalta calitate si este rigidizata prin intermediul a 6 balene GFK.

Focul pe sistem furling permite ajustarea pentru conditiile schimbatoare de vant. Datorita sistemului de furling si paramei atasate, focul poate fi redus instant si strans sul. Focul este dotat cu o fereastra generoasa pentru vizibilitate la prova.

NOTA: Focul si randa HAPPY CAT ULTRALIGHT sunt disponibile in variante de 2 culori:

· design color – alb si rosu, pentru o aparitie sport tinereasca.

Paramele de manevrare a focului sunt puse la indemana pentru a facilita folosirea de catre o singura persoana.

Tensionarea velaturii se face prin straiul de la prova fixat pe bompres. Acesta elimina tensionarea individuala a straielor laterale.

Cablurile pentru randa si foc sunt facute din impletitura de Aramid fara caracteristici de intindere si sunt fixate in sectiunea inferioara a catargului.

Randa functioneaza si se fixeaza printr-un scripete atasat de ansamblul carmei.

Toate atasamentele sunt facute cu ajutorul dispozitivelor tip carabiniera sau catarama. Aceasta elimina legaturile incarcate si procesele de re-tensionare.

Steguletul de pe catarg oferit ca si standard indica permanent directia vantului.

Fumurile lipite pe foc si pe randa , cate 2 pe fiecare, indica unghiul de incidenta al vantului.

Daca doriti sa navigati pe catamaran impreuna cu mai mult de 3 persoane, cu o incarcatura foarte grea si pe un vant ce depaseste gradul 4 Beaufort, este de preferat sa optati pentru HAPPY CAT VISION. 

Ajutor in decizie- Happy Cat VISION sau ULTRALIGHT?

Arealul de folosire ULTRALIGHT:

Happy Cat ULTRALIGHT este o ambarcatiune ideala, acolo unde fiecare kilogram salvat devine important. Intrand in 2 bagaje ce pot fi usor transportate, de cate 24.5 Kg fiecare si o greutate totala de 49 Kg, reprezinta o greutate cu adevarat mica. Cu putina practica, ambarcatiunea poate fi asamblata in doar 15 minute. Daca esti singur sau doar cu o alta persoana, ULTRALIGHT are dimensiunile ideale. Arealul principal de utilizare se aplica lacurilor interioare si apelor costiere cu vanturi pana la gradul 4 Beaufort. Cu o suprafata velica de 9 m² confera o experienta minunata de navigatie atat pentru incepatori cat si pentru cei experimentati atunci cand ofera posibilitatea navigarii pe un singur flotor.

O gama larga de accesorii este disponibila, de exemplu extensie punte fata, scaune gonflabile, bagaje rezistente la apa, oglinda motor pentru motoare outboard electrice sau pe combustibil pana la 3 cp, copertina soare si multe altele.

Arealul de folosire VISION:

VISION este cu adevarat un multi-talent, usor de transportat cu o greutate de 26 Kg pe bagaj si o greutate totala de numai 68 Kg. Asamblarea se face in 25 de minute. Daca vrei sa faci o tura cu familia, prietenii sau catelul, VISION este ambarcatiunea perfecta. Exista indeajuns spatiu pentru 4 adulti pe cadrul larg al puntii care asigura o mare stabilitate chiar si pe mare. Suprafata velica de 11,5 m² asigura o performanta fantastica de navigatie, si pe deasupra, cei 11 m² in plus de vela ai Genaker-ului confera o incredibila suprafata velica de 22,5 m² in total pe acest mic catamaran demontabil.

Si Vision vine de asemena cu o gama larga de accesorii, de exemplu extensie punte fata, scaune gonflabile, bagaje rezistente la apa, oglinda motor pentru motoare outboard electrice sau pe combustibil pana la 3 cp, copertina soare si multe altele.

 

VISION sau ULTRALIGHT:

Sumar:

HAPPY CAT ULTRALIGHT

HAPPY CAT VISION

Transport

2 bagaje de cate 24,5 kg = 49 kg

2 bagaje de cate 26 kg, 1 bagaj de 16 kg = 68 kg

Asamblare

15 min.

25 min.

Echipaj

1-3 adulti, cel mai potrivit pentru un echipaj de 2

1 – 4 adulti

Arealul principal de utilizare

Lacuri interioare, ape costiere

Lacuri interioare, ape costiere

Vant

Pana la gradul 4 Beaufort

Pana la gradul 6 Beaufort

Suprafata velaturii

9 m²

11.5 m² + Genaker 11 m² =22.5m²

Caracteristici speciale

Idealpentru navigatia pe un flotor

Stabilitate maxima, 11m² Genaker, Trapez

Puterea motorului

pana la 3 cp

pana la 6 cp

 

Echipament inclus:

 • 2 flotoare
 • 2 valve cu siguranta
 • punte
 • kit complet vele
 • carma
 • derivor central
 • sistem de strangere a velei foc
 • indicatoare directie vant
 • fereastra transparenta in vela foc
 • 6 balene pe vela centrala
 • corderline necesare
 • kit reparatii

Detalii tehnice

Lungime/Latime totala425 x 200 cm
Lungime/Latime punte170 x 130 cm
Dimensiune impachetata180 x 25 x 25 cm - 2 bagaje
Greutate cu vele49 kg
Greutate fara vele26 kg
Incarcatura sustinuta300 kg
Numar persoane3 adulti
Camere de aer2
Diametru flotor45 cm
Presiune de operare0,3 Bari
Putere/greutate motor2,2 kW / 3 CP
Inaltime catarg500 cm
Suprafata totala vele9 mp
Suprafata foc / randa3 mp / 6 mp
Forta vant4 Beaufort
MaterialHypalon si cauciuc natural 1100 dtex
Standard ISO6185 Kat VI/C
CuloareRosu
Timp asamblare15-20 minute

Set de accesorii recomandate

Accesorii compatibile

 • Recomanda prietenilor
 • Mai multe informatii despre producator